12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
BRUSSEL - Minister van Mobiliteit François Bellot heeft momenteel nog geen klacht of dagvaarding ontvangen en kan dus niet meteen reageren op de inhoud van de aansprakelijkheidvordering “voor een evenwichtige verdeling van het vliegverkeer” van elf Vlaamse gemeenten en de provincie Vlaams-Brabant. Dat stelt de woordvoerder van de minister in een reactie aan Belga. Bellot wil alvast het rapport afwachten van de effectenstudie die hij van de rechter moet uitvoeren.

De minister herinnert eraan dat hij steeds gezegd heeft niet de aanpak van het verleden te willen herhalen die erin bestond om de overlast van streek 1 te verschuiven naar streek 2. Hij werkt daarom aan een algemene aanpak met 7 onderdelen, waarvan de vliegwet er één is.
 
Lees verder op Nieuwsblad.be
0
0
0
s2smodern