12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (cdH) dreigt naar de rechter te stappen als de vliegroutes boven de hoofdstad niet snel aangepast worden. Dat schrijft De Tijd vandaag.
 
Fremault stuurt federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) de resultaten van een studie van de Brusselse universiteit ULB die ze heeft besteld. De studie bevat concrete aanpassingen aan de huidige vliegroutes om de geluidshinder voor de Brusselaars inperken. Een van de voorstellen is een verschuiving van de vluchten overdag over de Kanaalroute boven Brussel naar de Ringroute. Dat betekent meer overlast boven Vlaanderen, aldus De Tijd. Fremault eist dat Bellot de aanpassingen die de ULB voorstelt direct invoert. Doet hij dat niet, dan eist Brussel bij de rechtbank een dwangsom van 100.000 euro per week.
 
Lees verder op DeMorgen.be
0
0
0
s2smodern