12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
zo wil ombudsman overlast rond luchthaven beperken
 
14,5 miljoen klachten ontving de ombudsdienst van Brussels Airport de voorbije 20 jaar van omwonenden van de luchthaven. Maar met die klachten wordt volgens ombudsman Philippe Touwaide bitter weinig gedaan. Omdat het beruchte luchthavendossier ook maar blijft aanslepen, heeft hij nu zelf een 30-puntenplan opgesteld om de overlast te verminderen. Van een geluidsmuur rond de hele luchthaven tot een Low Emission Zaventem (LEZ)...
 
Bron (HLN)