12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
A380

Grootste vliegtuig ter wereld op weg naar ons land (en daarvoor worden bergen verzet)

Zaventem - De Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, komt mogelijk naar Zaventem. Dat vernam onze redactie uit welingelichte bronnen. Momenteel worden daarvoor aanpassingswerken uitgevoerd, zoals de aanleg van dubbele loopbruggen en het weghalen van een berg grond naast de taxibaan.

Al vele jaren is er op Zaventem sprake om het ‘moederschip’ van alle passagiersvliegtuigen binnen te halen. De Airbus A380 is met 800 zitplaatsen het grootste ter wereld. Omwille van de omvang kon het tot nu toe niet echt goed landen en manoeuvreren op de nationale luchthaven. Het vliegtuig is bovendien een dubbeldekstoestel: de passagiers van het opperdek zitten zó hoog dat het op dit moment behoorlijk wat moeite kost om hen te laten uitstappen.

Lees verder op Nieuwsblad.be

0
0
0
s2smodern