12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
 
Brussels Airport wil het grootste passagiersvliegtuig, de A380, van de wereld kunnen ontvangen. Daarvoor is het op dit moment de nodige voorbereidingen aan het treffen zoals de aanleg van de dubbele loopbruggen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De Airbus A380 is een dubbeldekstoestel met maar liefst 800 zitjes. Het toestel is 72 meter lang. De spanwijdte van de vleugels is 79 meter. Om de passagiers van de tweede verdieping te laten uitstappen zijn dubbele loopbruggen nodig. De luchthaven zou die nu installeren.

De landingspistes moeten niet verlengd worden, wel moet een grote hoop aarde naast de taxibaan weg.
Voorlopig is er nog geen contract getekend met een luchtvaartmaatschappij die een A380 heeft vliegen.

Nog volgens Het Nieuwsblad zou burgemeester Kurt Ryon van Steenokkerzeel niet tegen de komst van de A380 zijn omdat het toestel stiller is dan andere -vaak kleinere- toestellen die op Zaventem landen.

Lees verder op RingTV.be

(Bron: Het Nieuwsblad) 

 
0
0
0
s2smodern