12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
Burgerforum mei 14Op dinsdag 14 mei organiseerden Sterrebeek 2000 en het Burgerforum een avond rond stiller, properder en klimaatvriendelijk reizen. Gezien het moment, minder dan 2 weken voor de verkiezingen, werd er ook een overzicht gegeven van de verschillende partijstandpunten met betrekking tot de luchthaven, en getoetst aan het 12-puntenplan van het Burgerforum. U vindt zowel de volledige presentatie als de partijstandpunten hieronder.
 
0
0
0
s2smodern