12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
Beste mensen, 

We willen zeker de gezellige sfeer van de aankomende kerstperiode en eindejaarsfeesten niet verpesten, maar toch nu al deze boodschap.
De luchthaven komt op vraag van de gemeentebesturen van Kortenberg en Steenokkerzeel haar megalomane uitbreidingsplannen toelichten aan de inwoners van Erps-Kwerps en Steenokkerzeel (Humelgem).
Het is niet aan de gemeente om deze boodschap uit te leggen aan de mensen van Erps-Kwerps en Humelgem. De luchthaven mag zelf tekst en uitleg geven over wat ze concreet zinnens zijn in ons dorpen 
Hou woensdagavond 24 januari alvast vrij voor deze infoavond.
U hoort er ongetwijfeld meer over de komende weken.
0
0
0
s2smodern