12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
STEENOKKERZEEL / ZAVENTEM / KORTENBERG - En of de inwoners van Steenokkerzeel en Kortenberg wakker liggen van de uitbreidingsplannen van de luchthaven van Zaventem: de geïnteresseerden tekenden woensdagavond massaal present voor een informatieavond georganiseerd door het gemeentebestuur van de twee Vlaams-Brabantse gemeenten.

Voor beide infosessies daagden telkens 400 à 500 mensen op om uit de mond van vertegenwoordigers van luchthavenuitbater Brussels Airport Company (BAC) te horen wat de plannen van de luchthaven waren. De opkomst was zo groot dat veel mensen de zaal niet in konden, en de toelichting door experts over onderwerpen als geluidsoverlast, luchtkwaliteit en impact op ruimtelijke ordening via geluidsboxen moesten volgen. De gemoederen liepen in de zaal echter snel hoog op: verschillende boze mensen vertrokken al snel, en een andere bewoner onderbrak de uiteenzetting voor een eigen speech die op massaal applaus uit de zaal kon rekenen.

Lees verder op Nieuwsblad.be

 

0
0
0
s2smodern