12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
De gemeente Zaventem betreurt dat het Burgerforum Luchthavenregio in haar 12-puntenplan als reactie op de uitbreidingsplannen van Brussels Airport een inkrimping van de luchthaven voorstelt. “Dat kunnen we niet aanvaarden”, luidt het in Zaventem.
 
orige week zondag lichtte het Burgerforum Luchthavenregio haar 12-puntenplan aan enkele omliggende gemeenten van Brussels Airport toe. Na afloop liet het Burgerforum weten dat het de volledige steun kreeg van de aanwezige gemeenten, maar dat wordt in Zaventem ontkend. “Uiteraard eisen we dat er in de toekomstvisie van de luchthaven rekening gehouden wordt met de leefbaarheid van de omwonenden”, zegt burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld). “Maar er moet ook absoluut vermeden worden dat deze discussie uitdraait op een sociaal bloedbad.”
 
Lees verder op HLN.be
0
0
0
s2smodern