12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
Daar is de vliegtaks weer. Op gezette tijden duikt hij op: een extra heffing om de onnatuurlijke spotprijs van ons vlieggedrag aan banden te leggen. Nederland stevent af op een extra taks, soloslim nu het Europees niet lukt.
 
Zowat duizenden mensen trokken dit weekend de straat op in Nederland. Hun eis: dat Schiphol niet meer ruimte zou krijgen om verder te groeien. Verder eisten ze dat luchtreizigers meer moeten gaan betalen. Zo moet er volgens de demonstranten een vliegtaks komen. Vliegen is nu "onnatuurlijk goedkoop", met als gevolg dat we voor de minste afstand het vliegtuig nemen. Terwijl we weten dat de klimaatkost van dat gevlieg beschamend hoog is.
 
Lees verder op DeMorgen.be
0
0
0
s2smodern