12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.

Brussels AirPort één van de grootste vervuilers van het land en verantwoordelijk voor 5,7 tot 6,2 megaton CO2 uitstoot !

Luchthaven meet zich onterecht groen imago aan, stellen onderzoekers ‘Brussels Airport verhult klimaatimpact’

Brussels Airport rapporteert slechts 0,23 procent van zijn reële CO2uitstoot, stelt onderzoek van de VUB en de UA. Zo verhult het bedrijf zijn enorme klimaatimpact.

Lees verder in De Standaard