12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
 Het openbaar onderzoek voor de komst van twee spottersplaatsen rond de luchthaven van Zaventem is zopas gestart.
 
Als alles volgens plan verloopt, wordt de spottersplaats aan asielcentrum Caricole in Steenokkerzeel begin volgend jaar geopend. Wat later gaat het tweede aan het Vliegbos in Nossegem open.

Terwijl rond heel wat luchthavens spotters een eigen plekje hebben om foto's te maken van vliegtuigen, moeten ze het rond Zaventem stellen met enkele velden in de buurt van de start- en landingsbanen. Daar komt binnenkort verandering in, want er zijn twee spottersplaatsen op komst. Samen met de luchthaven en de omliggende gemeenten werd naar twee locaties geselecteerd: één aan start- en landingsbaan 25L/07R ter hoogte van transitcentrum Caricole en één aan baan 01/19 ter hoogte van het nieuwe Vliegbos.

 (RDK) Lees verder op HLN.be
0
0
0
s2smodern