12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
In het Sheraton-hotel op de luchthaven an Zaventem heeft woensdagavond de eerste van vier dialoogsessies over de uitbreidingsplannen van Brussels Airport plaatsgevonden. Tachtig aanwezigen bespraken er de mobiliteitsplannen van de luchthaven. Op 25 oktober komen de tachtig opnieuw samen en is 'airside' het onderwerp van de tweede sessie.
Omdat er heel wat protest was nadat Brussels Airport in oktober haar Strategische Visie 2040 aankondigde, beslootde luchthaven om een dialoogplatform op te richten. Uit ruim 200 kandidatenwerden 80 deelnemers die op de één of andere manier betrokken zijn bij deluchthaven geselecteerd. Gisteren kwa-men die 80 voor het eerst samen om hetover de mobiliteitsplannen binnen de Strategische Visie te hebben. Zo wil de luchthaven maatregelen nemen om het aantal verplaatsingen met het openbaar vervoer en de fiets tot 50 procentte verhogen. Dat kan onder meer door een aftakking van de fietssnelweg Leuven-Brussel te realiseren en het aantal treinverbindingen op te trekken.
 
Lees verder op HLN.be
 
0
0
0
s2smodern