12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.

Onze acties bestaan uit het voeren van een petitie om zo voldoende spreekkracht te krijgen om naar de politici te stappen. We hebben een website waar we alle info up-to-date invoeren zodat de geïnteresseerden steeds kunnen zien wat er zich afspeelt. We gebruiken facebook om rechtstreeks contact met de betrokken mensen te houden, om de discussie aan te wakkeren en om snel op de bal te kunnen spelen met diverse info. Verder plannen we ten gepaste tijden acties die zullen verduidelijken wie we zijn, waar we voor staan.

0
0
0
s2smodern

dB25L   Zone S   Sterrebeek 2000      

Met steun van de gemeentes Kortenberg en Steenokkerzeel