12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.

Iedereen die denk een steentje te kunnen bijdragen aan hetgeen we willen bereiken, die mee wil werken aan praktische zaken die bij actievoeren komen kijken, iedereen die zijn of haar ideeën omtrent dit probleem wil delen met de achterban, iedereen is welkom als vrijwillig actief lid van ons Forum.

dB25L   Zone S   Sterrebeek 2000      

Met steun van de gemeentes Kortenberg en Steenokkerzeel