12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.

Brussels Airport heeft de ambitie om mee te groeien met de verwachte Europese trafiekgroei. Tegelijk wil de luchthaven alle passagiers op een aangename en comfortabele manier laten reizen.

Daarom heeft Brussels Airport het plan om haar terminal mee te laten evolueren om zo beter te beantwoorden aan de huidige en toekomstige behoeften van passagiers. De komende 25 jaar investeert de luchthaven ook in twee bijkomende pieren, zodat de meeste passagiers op een comfortabele wijze met een passagiersbrug op het vliegtuig kunnen stappen.

 

Terminal of the Future

De wensen van passagiers veranderen door de jaren heen. Volgens de globale trends zullen meer mensen met het vliegtuig reizen. Ze zullen ook vaker dan nu het vliegtuig nemen. Tegelijk verwachten ze een moderne luchthaven en kwalitatieve dienstverlening op de luchthaven.

De technologische vooruitgang zal de typische check-in processen veranderen. Inchecken zal voornamelijk digitaal en online gebeuren. Nu al checkt een groot deel van de passagiers online in.

Heel wat passagiers checken ook zelf hun bagage in aan self service bagage afgiftepunten op de luchthaven. In sommige koffers zit nu al een chip waarop de vlucht- en passagiersgegevens geüpload kunnen worden, zodat een papieren label aan de koffer niet meer nodig is.

Deze nieuwe technologieën zijn nog niet wijdverspreid, maar zullen in de nabije toekomst meer ingang vinden.
Brussels Airport zal haar terminal herinrichten met het oog op deze nieuwe technologieën en systemen die het incheckproces zullen vergemakkelijken en versnellen. Ook andere evoluties die de beleving van en dienstverlening voor onze passagiers kunnen verbeteren, en tijdswinst opleveren voor de passagiers en luchtvaartmaatschappijen, zullen worden geïmplementeerd.

Bij de (her)inrichting van de terminal wordt rekening gehouden met de geldende veiligheidsmaatregelen.

Twee nieuwe pieren

Brussels Airport wil in de toekomst nog meer inzetten op het reiscomfort en een aangename beleving op de luchthaven voor passagiers. Zo wil de luchthaven dat de overgrote meerderheid van de passagiers met een passagiersbrug op het vliegtuig kan op- of afstappen. In alle mogelijke weersomstandigheden kunnen passagiers comfortabel hun vliegreis inzetten.
Als hubluchthaven waar veel passagiers overstappen op een andere vlucht, ambieert de luchthaven dat ook deze passagiers zo snel en gemakkelijk mogelijk hun connecterende vlucht kunnen bereiken.

Om voldoende plaatsen te hebben aan een pier tijdens de piekmomenten, en afstanden voor overstappende passagiers te verkleinen, wil Brussels Airport tegen 2040 twee bijkomende pieren aanleggen.

Volgens de huidige trafiekvoorspelling zal een eerste nieuwe pier, Pier A West, nodig zijn vanaf 2023. Een tweede nieuwe pier, Pier C, zal nodig zijn rond 2035.

Om nog meer in te spelen op huidige en toekomstige behoeften en evoluerende reisgewoontes van de passagiers, zal Brussels Airport haar terminal uitrusten met de nieuwste technologieën en zo het traject van de passagiers op de luchthaven vergemakkelijken. Brussels Airport zal voor 2040 ook investeren in twee bijkomende pieren om passagiers comfortabel te laten reizen. 

Klik op de map om de interactieve map van Brussels Airport 2040 te zien.

2D Plan

0
0
0
s2smodern