12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
De voorstelling van een 30-puntenplan van de ombudsdienst van de luchthaven blijft in onze regio nog wat nazinderen. Ook het Burgerforum Luchthavenregio, dat de belangen van de inwoners van Kortenberg behartigt, is niet gelukkig met de uitspraken van ombudsman Philippe Touwaide over de verlenging van baan 25L. Al verdedigt die laatste zich wel. “Het waren geen persoonlijke voorstellen.” Robby Dierckx
 
Dinsdag stelde ombudsman Philippe Touwaide een dertigpuntenplan voor tijdens een persconferentie in Kraainem. Dertig punten die de overlast rond Zaventem zouden moeten terugdringen. Steenokkerzeels burgemeester Kurt Ryon uitte al zijn ongenoegen over de uitspraken van de ombudsman over een vierde startbaan en een verlenging van baan 25L.
 
Lees meer op HLN (Robby Dierckx)