12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
Niet alleen in het Antwerpse is er veel commotie rond de plannen van de luchthaven van Deurne. Dat is ook het geval in het Brusselse, want onze nationale luchthaven moet volgend jaar een nieuwe omgevingsvergunning krijgen. Het Burgerforum stelde een twaalfpuntenplan op voor een duurzame luchthaven en luchtvaart. GvK steunt hun actie voor een leefbare en gezonde omgeving rond de luchthaven samen met de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en nog een vijftiental actie/bewonersgroepen, want ook ‘Wij liggen er wakker van’.