12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.

Vanuit diverse hoeken rijst in de Oostrand van Brussel protest tegen het voorstel van Brussels Airport Company, als onderdeel van haar uitbreidingsplannen voor de luchthaven van Zaventem, om de piste 25L met 800 meter te verlengen in de richting van Erps-Kwerps (Kortenberg). De luchthavenuitbater wil op die manier de piste in de toekomst ook gebruiken om vliegtuigen te laten opstijgen.

Lees verder op DeMorgen.be