12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
Als de luchthaven van Zaventem op termijn effectief uitbreidt, dan komen er compensaties voor omwonenden van wie de waarde van hun huis daalt. Dat belooft CEO van Brussels Airport Arnaud Feist.
 
Feist deed de uitspraak naar aanleiding van de afloop van het discussieforum 2040 over de uitbreidingsplannen van de luchthaven. Tegen dat forum was trouwens flink wat protest. Volgens een aantal actiegroepen was het een lege doos. Ze konden ook niet leven met het feit dat de deelnemers zwijgplicht kregen. De speech van CEO van Brussels Airport Arnaud Feist naar aanleiding van de afloop van het forum werd wel publiek gemaakt. Feist beloofde daarin compensaties voor wie bij een uitbreiding waardeverlies van z’n woning leidt. “
 
Lees verder op RingTV.be