12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
Voelt u zich weleens schuldig als u voor een korte afstand het vliegtuig neemt? Dan hebt u net zoals Kathleen Vereecken last van vliegschaamte. We hoeven vliegreizen niet af te zweren, maar we kunnen er wel anders tegen aankijken.
 
Toen ik een tijdje geleden vanuit Frankfurt naar Dresden vloog voor lezingen en iemand me gechoqueerd terechtwees, haastte ik me te zeggen dat ‘ze’ de hele reis voor me gepland hadden. Ik voelde mijn wangen hinderlijk gloeien terwijl ik die paraplu opstak. Ik beken: ik vlieg te vaak. Al vallen mijn luttele vliegmijlen wellicht mee in vergelijking met wat Erik Solheim, de milieuchef van de Verenigde Naties, de afgelopen 22 maanden presteerde (DS 22 november).
 
Lees verder DeStandaard.be
Toen ik een tijdje geleden vanuit Frankfurt naar Dresden vloog voor lezingen en iemand me gechoqueerd terechtwees, haastte ik me te zeggen dat ‘ze’ de hele reis voor me gepland hadden. Ik voelde mijn wangen hinderlijk gloeien terwijl ik die paraplu opstak. Ik beken: ik vlieg te vaak. Al vallen mijn luttele vliegmijlen wellicht mee in vergelijking met wat Erik Solheim, de milieuchef van de Verenigde Naties, de afgelopen 22 maanden presteerde (DS 22 november).