12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.
De Vlaamse partijen bekennen kleur over de uitbreidingsplannen van de luchthaven
 
Vorige maand kondigden we aan dat we alle Vlaamse partijen zouden oproepen om stelling te nemen tegen de uitbreidingsplannen van de luchthaven.
We hebben ondertussen - na veel herinneringen - de standpunten binnen gekregen van de zes grootste Vlaamse partijen (N-VA, CD&V, VLD, SP.a, Groen en Vlaams Belang) over de plannen van BAC.
 
We publiceerden deze standpunten integraal op onze website en onze facebook pagina. Je kan ze hier lezen.
 
We laten de interpretatie en beoordeling van de politieke stellingnames aan jullie over. Het ene standpunt is al uitgebreider dan het andere en de ene partij is al duidelijker dan de andere. Maar sowieso is dit interessante lectuur, zeker met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 en de parlementsverkiezingen van mei 2019. We nodigen je uit om de standpunten van de nationale partijbesturen over de uitbreiding van de luchthaven, net zoals die van de plaatselijke politici, mee te laten spelen in je stemkeuze.
We wensen je veel leesplezier.
 
Ondertussen werken we achter de schermen verder en bouwen we een inhoudelijk dossier op, zodat we op het goede moment en met kennis van zaken verder de dialoog kunnen aangaan met omwonenden en beleidsmakers.
 
Als je ook graag je steentje bijdraagt, ben je van harte welkom.
Stuur ons een mailtje en we nemen contact op.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Burgerforum Luchthavenregio