12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.

Opnieuw nachttreinen alsook meer directe, stipte en gebruiksvriendelijke treinen tussen Europese hoofdsteden en andere belangrijke steden kunnen voor een belangrijk deel van het vliegverkeer een alternatief bieden, zeker op bestemmingen van 500 tot 1000 km. Niet alleen veel milieuvriendelijker maar ook minder snel, snel, snel reizen met opnieuw oog voor onze omgeving en landschappen, meer ontmoeten in plaats van moeten, ruimte om je benen eens te kunnen strekken. Het Burgerforum Luchthavenregio steunt daarom ten volle de eis van Back on Track om de nachttreinen terug te brengen!

Een ecologisch verantwoord en prijsbewust alternatief voor vliegenDe nachttrein! Actiegroep Back On Track Belgium eist de herinvoering ervan.

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20190605_044464111

https://back-on-track.eu/cda-nl/